Kihívások

...hányszor ítélkezel mások, illetve saját magad felett.

Kell hozzá egy papír meg egy toll, a lap egyik oldalára írd fel neved, a másikra "világ", majd kezd el húzni a strigulákat. Meglepően gyorsan össze fog jönni az első öt.

Kérlek légy kitartó, s szigorú, mivel minden "ez hülye", "ez sz@r", "elmehet a sunyiba" stb. is ide tartozik..

Figyeld meg a nap végén, hogy mennyi energiát fordítottál dühöngésre, s akkor még ezt is engedd el...hogy dühös leszel ezért.. S mikor lefe...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
Amikor ma egy olyan helyzetbe kerülsz, hogy legszívesebben elküldenéd a másikat melegebb tájakra, vagy egyszerűen "csak" k.anyáznál, vagy ami ennek számodra megfelelője, próbálj meg megállni, s egy áldást küldeni a helyzetre, vagy az illetőre. Például: elszáguld egy autós melletted jóval a sebességhatár felett, ráadásul veszélyes manőverezéssel. Megijedsz, agyadba tódul a vér a dühtől és tehetetlenségtől, majd valami kifutna a szádon. Na, akkor jött el a fenti utalás helye. S a jól "megaszond...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
...mindig a "hiányra" figyel, s csak azt hajtogatja megállás nélkül, mi nincs, minek kéne máshogy lennie, vagy nem kellene lenne, s már fáraszt ez az állapot, egyszerűen kezdj el odafigyelni arra ami van úgy, hogy azonnal hangot is adsz neki például így:

"De örülök, hogy ebben a hidegben meleg helyen lakom!"
"De örülök, hogy folyóvízzel rendelkezik a házam és nincs szükség arra, hogy 6órát gyalogoljak naponta vízért!"
"De örülök, hogy ma is egészségesen ébredtem, m...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
Ha épp nincs jobb dolgod akkor figyeld meg a gondolataid ma, s mikor épp fülön, nyakon vagy ki tudja hol, csípsz egy negatívat, húzz egy strigulát. Ha stréber vagy, akkor pozitívval is megteheted ezt. A nap végére látni fogod, merre jársz leginkább -agyadban, a pluszba, vagy a mínuszba. S ne feledd, ahol a fókusz ott az energia. S ahol az energia, azt a dolgot táplálod életerőddel!
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
Bármit megalkothatsz, csak indulj már meg, kérlek nagyon szépen, jó lesz... Sz@rd már le a visszahùzó "De mi van ha..", meg a "S ha mégse..." kezdetű gondolatokat.. Na őőők nem a barátaid.. A jó érzés viszont igen.. Ölelééés!
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
Hol kezdődik? Hol végződik? Mikor mondok nemet az együttműködés folytatására? Mit jelent a párbeszéd? Mennyire merem kimondani őszintén a gondolataim, kételyeim, meggyőződéseim, érzéseim, észrevételeim, hitrendszereim a együttműködés témájára, mikéntjére vonatkoztatottan?
Hogyan kommunikáljam mindezt, hogy "csak egy kicsit és "csak finoman" (saját magamhoz mértem) "rohanjak bele a másikba", vagy segítsem a megértés folyamatát a saját részemről és a másik fél részé...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
...ezer dolgod lenne, s a gyerek elkezd valamivel idegesíteni. Érzed, hogy "megy fel az agyvized", hangszíned megemelkedik, válaszaid rövidek, pattogósak, szeretet sehol sincs bennük. NA, AKKOR ITT KELLENE GONDOLATBAN MEGÁLLNI. Mély levegő, kifújás. Namégegyszer. Ha érzed, hogy egy fokkal jobb, már nyertél egy lépés előnyt az "agybajjal szemben".

Következő feladat: mikor ismét megszólalsz, hangszíned kettővel nyugodtabb, mint az előbb, és hárommal halkabban és lassabban besz...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
...mikor nem mondod ki a saját igazad, s inkább behódolsz a másik, vagy "csak a rendszer" akaratának.

Ha ezt sikerül megfogni, állj meg egy pillanatra és nézz magadba őszintén, hogy mit tettél volna leginkább az adott helyzetben -szíved szerint.

Ha ez is megvan, akkor már óriásit léptél előre azon az úton, amely a belső hangod meghallásához vezet.

Hogy mikor fogsz majd rá tényleg hallgatni? Jó kérdés, meg az is, hogy akarsz-e egyáltalán vele foglalkozni? Gondolkoztál már ...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
...vagyis egy darab étkezést úgy kivitelezni, hogy csak az ételre és csak a testünkre figyelünk. Nincs telefon, nincs csacsogás, se TV, se újság, se laptop, se a jó csaj a pultnál, vagy az a dögös krapek ott a sarokban a kávéval..
Szóval csak Te meg a táplálékod vagytok jelen.
Minden falat ízére, textúrájára (vagy mi) és "élvezeti értékére", valamint tested ebben való részvételére figyelés a cél!
Sok sikert!
Akinek megvót, jelentse!Mert kap (saját)magától egy j...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos
...gondolkodj el azon, mennyire látod meg, ismered fel, örülsz neki, tiszteled, ünnepled, szereted és támogatod a következőket a férfiben,fiadban, anélkül, hogy feladnád az, aki és ami vagy, és anélkül, hogy a támogatást összekevernéd a a jóakaratú kontrollal vagy mi...(ha pedig férfi vagy, s e cikket olvasod akkor magadban):
kezdeményezés, önállóság, irány, tervezés, előre haladás, cselekedet, célratörés, felelősség, erő (mentális), fókusz, apaság, kedvesség, humor, büs...
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Favoritos